Kirjahaaste 2015

3.02.2015 - 14:41 / Elina.


Tää ei varsinaisesti liity sarjakuviin, mutta ajattelin kuitenkin kertoa tästä, koska todennäköisesti siitä syntyy kuitenkin muutama sarjakuva.

Olen tässä viime aikoina käynyt tavaroita läpi ja päätin alkaa käydä läpi mun kirjahyllyä. Mulla on aika paljon lukemattomia tai kesken jääneitä kirjoja, ja ajattelin että luen ne nyt tämän vuoden aikana että voin päättää pidänkö ne vai pistänkö eteenpäin.

Tietokirjat ja elämänkerrat jätin suosiolla pois tästä listalta koska sitten projektista ei tulisi varmaan mitään.

Ensimmäiseksi ajattelin lukea kesken olevat kirjat, joita on sentään suht pieni kasa:

kirjat1_2

Pisimpään kesken ollut noista on Arthur Conan Doylen The Lost World joka jäi kesken vuonna 2010 vaikka se onkin ihan mainio ja siinä on dinosauruksia. Uusin on Helena Wariksen Vuori jonka ostin itselleni synttärilahjaksi ja aloitinkin vasta äskettäin.

Toinen kasa on sitten lukemattomat:

kirjat2_2

Mua hävettää ihan hirveästi etten ole lukenut Frankensteinia vaikka oon suunnitellut käyväni Mary Shelleyn haudalla ja kaikkea : D En tiedä mikä mua vaivaa. Olen vaan varma että se on mahtava. Ja silti en ole lukenut sitä.

Ajattelin aloittaa ohuista kirjoista ja vikana varmaan luen Ann Radcliffen The Mysteries of Udolpho, joka on melkein 900 sivua vanhahtavaa englantia (vuodelta 1794).

Kiinnostaako mahdolliset kirja-arviot? Oletteko lukenut jotain näistä?

Ps. Päivitän sarjakuvalla vielä tänään.

 

Kategoria: Kirjallisuus.
Tagit: , , ,6 vastausta - “Kirjahaaste 2015”

 1. jelden Kirjoittaa:

  querelle on huikee! niinku muukin genet! esikoisteos kukkien madonna on vielä huikeempi. se on ollu mulla kesken vuosikaudet, kun en oo vaan ollu henkisesti kykenevä lukee sitä……….
  jooh

 2. Elina Kirjoittaa:

  Mä odotan sen olevan huikea! Oon nähnyt elokuvan ja se oli ihan mielenkiintoinen ainakin. Haluan lukea kirjoja merimiehistä 😀

 3. Reija Kirjoittaa:

  Saatana saapuu Moskovaan oli pitkään mun ”pitäis varmaan lukea, se on varmaan hyvä” -kirja. Ja niinhän se oli, huikea! Ajaton tarina ja pirullisen hauska. Suosittelen 🙂

 4. Nina Kirjoittaa:

  mä oon lukenu noista frankensteinin, querellen, lumen tajun ja outsidersin. suosittelisin kyl lukee hoegin suomeks ku sen alkukieli on kuitenki tanska ni enkuks lukeminen on vähän turhaa imho. ja genet’n kukkien madonna on tosiaan upee, ihan mun top5:ssa. ja frankenstein on tosi hieno kans.
  mullakin on oma kirjahaaste tänä vuonna ja luen sen tiimoilta varmaan ton yksi lensi yli käenpesän kanssa ja myös jonku victor hugon, ehkä ton notre damen. (mul on myös uus kirjablogi mut en nyt linkkaa sitä tähän, koska kirjotan nimimerkillä… :D)

 5. Elina Kirjoittaa:

  Reija: Odotan Saatanalta paljon koska mä oon halunnut lukea sen varmaan lukiosta. Huomaan että heti kun kirja on omassa hyllyssä, niin sitten jotenkin ei enää ole mikään kiire lukea vaan pitää lukea kirjastonkirjat ensin. Ja niitähän tulee lainattua koko ajan lisää 😀

  Nina: Joo ei siinä oikein ollut mitään järkeä ottaa sitä englanniksi. Se oli näitä mun 20 sentillä kierrätyskeskuksesta ostettuja kirjoja että ostetaan kun halvalla saa. En oikeastaan tiedä miksi ostin sen, koska vaikka oonkin kuullut siitä paljon hyvää, niin mä en ole yhtään kiinnostunut siitä. Ehkä se yllättää.
  Laita linkki mulle sähköpostiin!

 6. Nina Kirjoittaa:

  juu laitan! toi hoeg kyl vähän jakaa mielipiteitä, mä oon lukenu lumen tajun hulppeat kolme kertaa (!!!), kaks ekaa huvin vuoks ja kolmannen ku mä opponoin siitä tehtyä seminaarityötä. mä myös kirjotin mun ylioppilaskirjotusaineen siitä. se oli musta vaikuttava kirja aikanaan, kun siinä oli musta vastenmielinen päähenkilö, jota opin lopulta vähän ymmärtämään. mut en mä oikeen enää fanita hoegia, se tuntuu toistavan niin paljon itseään kirjottajana ja jotku sen kirjat on vähän kämäsiä.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Seuraa muualla:

Arkistot

Linkit

Kategoriat

Tagit

WordPress kotisivut

Meta