Keveydestä

3.02.2015 - 17:56 / Elina.
7 vastausta - “Keveydestä”

 1. Skjere Kirjoittaa:

  Tää on hieno postaus. 🙂
  Mä henkilökohtaisesti koen, että se vapaudenkaipuu johtuu tästä meitä ympäröivästä yhteiskunnasta, johon kuuluu pakollinen tarve omistaa asioita ja toimia yhteiskunnan sääntöjen mukaisesti (hanki asunto, työ ja maksa veroja, saa palkkaa jolla hankit tarpeita). Eivät ne välttämättä ole pahoja asioita, mutta ehkä luonnollisia syitä siihen, miksi ihminen usein kokee kaipuuta vapaudesta. Me ollaan lopulta aika riippuvaisia yhteiskunnasta, valtiosta ja niiden turvaamista asioista. Me ollaan ehkä korkeintaan lapsena koettu vapautta siitä velvollisuuden tunteesta, ja ehkä se kaipuu liittyy siihenkin. Se on jännä asia. Mut juuri tuo mitä sanoit on hienoo: kyllä me ollaan vapaita niistä asioista huolimatta. Ei ne sido meitä sen enempää kuin mitä me ite annetaan niiden sitoa.

 2. Skjere Kirjoittaa:

  Hups. *jolla hankit tarvittavia asioita. Mut kyl me toisaalta hankimme ittellemme koko ajan lisää tarpeita, vaikka ei me oikeasti joitain asioita tarvittaisikaan. Vahingollista filosofiaa. Heheh.

 3. Elina Kirjoittaa:

  Kiitos!
  Joo, riippuvaisuus rahasta ja rahalla hankittavista jutuista on ahdistava asia.
  Musta kaksi tapaa olla (jollain tavalla) vapaita on joko että on taloudellisesti riipumaton (sikamaisen rikas) tai tietyllä tapaa yhteiskunnan ulkopuolella. Et ei käytä rahaa ollenkaan vaan pärjää jotenkin muuten. En ikinä tajua miten käytännössä katsoen tää toimii, mutta jotkut elää niin, mikä on hienoa. Toka vaihtoehto ei ainakaan sopis mulle koska en ikinä pystyis olemaan taloudellisesti täysin tyhjän päällä ilman että stressaisin itseni kuoliaaksi.
  Mut paljon tulee ainakin mulle ahdistusta myös siitä, että että tavarat, jotka on mulle kaikkein arvokkaimpia saattaa tuhoutua ja joutuu kokemaan sen menetyksen tuskan. Kai sitä pelkää jotenkin ettei enää muistaisi tai menettäisi palan menneisyydestään.
  Tää on monipiippuinen juttu. Varmaan ensi viikolla olen jo taas sitä mieltä että oma koti on ihana pesä ja suoja pahaa maailmaa vastaan.

 4. Nina Kirjoittaa:

  haha, mä kans vähän kamppailen samojen juttujen kanssa koko aika. mulla ois nyt vähän ekstrarahaa piiitkästä aikaa ja vähän kelasin sijottaa kunnon vuodesohvaan. mut sitten tulee kans mietittyä et pitäskö sijottaa ennemmin matkusteluun tms, olla vapaa tavaroista, jos haluu vaik muuttaa ulkomaille.
  yks syy kans miks en vieläkää omista älyluuria on se ikävä tosiasia et oon superkömpelö ja köyhimys niin voi helvata että ketuttais ku se putois ja menis paskaks/varastettais. mulle aiheuttais hirveetä stressiä omistaa jotain noin kallista. siks mulle sopii paremmin sellanen puoli-ilmanen kestävä kapula.

 5. Elina Kirjoittaa:

  Mä ostin älyluurin ja se oli varmaan halvin mitä voi olla, jotain alle satasen. Mut mä en onneksi tähän mennessä oo ikinä rikkonu tai hukannu mitään kännyköitä joten luotan itteeni sen suhteen jotenkin. Mut pysyn varmaan jatkossakin kaukana joistain 600 euron iphoneista.
  Tavallaan tekis mieli siirtyä enemmän paperittomampaan elämään, mut en oikein välitä mistään kindleistä tai pilvipalveluista, mutta toisaalta houkuttais päästä eroon dvd:istä sun muista tallenteista. Mutta kovalevytkin voi tuhoutua koska vaan. KOSKA. VAAN.

 6. Nina Kirjoittaa:

  haha joo, mä en kyl oo valmis paperittomaan elämään. ei kiinnosta lukulaitteet. en myöskään vielä oo valmis luopuu mun dvd:istä, mut en oo myöskään ostanut niitä enää moneen vuoteen. ja cd:t alkaa olla mulle ihan kuollu formaatti.

  varmuuskopiointi on kyl ihan pop. mulla on menny jo aika roimasti mun valokuvia ja tiedostoja kadotukseen tietokoneiden hajoomisen takia.

  en tiedä, miks mul on joku pakkomielle et jos ostan älyluurin, sen pitää olla sit joku turbolaite. ehkä koska mun nykysellä kapulalla pystyy kuitenki surffaa netissä ja mulla on jo ihan jees peruskamera. et jos nyt ostaisin älyluurin ni siinä pitäis sit olla tosi hyvä kamera ja muita hienouksia.

 7. » Blogin arkisto » Keveämmäksi Kirjoittaa:

  […] päivitettyä, mutta halusin kuitenkin vielä jatkaa aiheesta. En vielä silloin, kun puhuin keveydestä, ajatellut sen varsinaisesti olevan muuta kuin pohdiskelua, mutta itse asiassa sen jälkeen oon […]

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus
Seuraa muualla:

Arkistot

Linkit

Kategoriat

Tagit

WordPress kotisivut

Meta